Mar 5, 2016

#jombeijing

Kalau diikutkan ini adalah trip pertama i since join CLA..  menjejak kan kaki kami ke tanah besar China as sebelum ni i mmg x pernah ke China. Tapi kali ni bila dpt terbang ke northen part of China which is beijing kira mcm bonus okay.. So kiranya kalau dah sampai ke Beijing ni ibaratnya lengkap la kita menakluk tanah besar China dari selatan sampai ke utara China.. Kata orang laa.. But who knows 😜

Apa yang best dekat Beijing?


Sebenarnya takde la kisah sangat apa yang best dekat Beijing sebab dah dapat pergi melancong FREE ni pun dah cukup..cukup BEST kot. Manatak nya, ibaratnya kalau melancong bersama SHOM, kita tak bawak satu sen pun dalam poket kita still boleh enjoy dan still hidup dekat tempat yang kita pergi. Kenapa? sebab melancong bersama SHOM, 100% ditaja bermula dari KLIA sampai balik semula ke KLIA. Tiket, Makan, Hotel, tiket masuk ke tempat-tempat lawatan, airport tax semuanya ditaja dan percuma. Yang lagi best, layanan yang diberikan > 5 stars! So kalau bawak duit just untuk bershopping je..




Berbalik pada apa yang best dekat Beijing, serius takda idea apa yang best dekat Beijing sebab tak pernah sampai lagi. Nak tahu apa yang best dekat sana kena la sampai dulu kan, betul tak? Tapi dari cerita-cerita orang yang dah sampai sana dapat bayangkan banyak giler tempat-tempat yang best untuk kita pergi tengok sendiri

Kalau mengikut kefahaman kami, Beijing ni adalah sebuah kota pemusatan budaya dan sejarah China. Banyak giler peninggalan-peninggalan sejarag yang kita boleh tengok dekat Beijing ni, antara yang popular macam, 
  1. Forbidden City
  2. Great Wall of China
  3. Temple of Heaven  
  4. Teananmen Square
  5. Olympic stadium / sites
  6. Panda House (Nak sangat tengok Panda dekat habitat asal kan)

Dan banyak lagi tempat-tempat yang perlu kita kunjungi. Itu bagi mereka yang suka pada budaya dan sejarah. Kalau ikut pengalaman, geng-geng usahawan SHOM ni perkara paling penting masa melancong semestinya SHOPPING! Rasa nya tak perlu risau dengan pengalaman berShopping di Beijing. Segalanya ada di Beijing. Baik dari barang-barang berjenama, sehinggalah ke barang-barang harian semua nya ada di Beijing.

No comments:

Post a Comment