Feb 6, 2016

Kenapa saya buat Bisnes SHOM

Assalamualaikum

Hye sume! entry kali ni i nk kongsikan kenapa i agreed nk buat bisnez ni masa ika share pasal bisnes ni..  sebelum jumpa ika, i terlebih dahulu dah tau psl biz ni through my OnG tetapi mcm xde la feeling nak join.. Sekadar pakai PB untuk slip disc n period x stabil i je.. I plak masa tu blur ya amat, tak phm biz plan yg di terangkan.. Even after 1-2 bulan buat pon still blurr and yela masa ika cite biz plan pon kat opis n x focus ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œcuma mmg ade niat nk wat side income. so pastu sy tekad decide utk katakan tidak kepada biz ini.kenapa? sebab tak paham n nak belajar bg faham..

Dulu masa tak paham psl biz ni, mmg automatik kita kata mcm2, tp bila dah faham,. terus berubah persepsi terhadap biz ni. dan bila sy yakin dan percaya biz ni,saya terus buat! dan in one month,income saya cecah 4angka gara2 dpt bonus dan duit PB. phewwww mcm nak menari2 depan mesin ATM tu rase nye! walhal masuk x sampai sebulan pon.

After dah  bijak sikit, i pon start cari buss partner plak.. X mudah tp kita kne usaha.. Tanpa usaha n keyakinan dlm diri, mmg x menjadi lah bisnes ni.. klau kita yakin,kita just buat dan abaikan kata2 negative dari orang sekeliling.. I  mmg nk buat coz i have a big dreamzzz.. I  nak bahagiakan family,  nak balas jasa parents i yg dah bnyk bersusah payah mebesarkan i... 29yrs they raised me, tp apa je sumbangan i pd dieorang??? Takde ape pon.so sad.... ;( Sekadar 100-300 bg duit tetiap bulan, logically cukup ke?? So, i decide utk keluar dr zone selasa i purposely nak mgubah kehidupan ke i and hopefully i my family ke arah yang lebih baik ๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’•

So, ini kira mcm testimonial diri sediri selepas 3 bulan buat biz
Ini yg dikatakan, badan ramping poket gemok! ;) 
bdw, i x ramping lagi.. Odw nak ramping semulaa aaauuww -____-

So, i doakan uollsss berjaya merempuh halangan pertama which is BERANI mbuat keputusan sndiri. Dont let orhers stole urs๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
 ive read qoutes dr blog mentor i which,

 
"untuk berjalan beribu2 batu, kita memerlukan langkah pertama"



Ive taken my first steps!!,anda bila lagi? tak payah tepuk dada tanya hati, hati tu sifat die berbolak balik.. So, tengok muka mak ayah pun dah cukup utk mberi kesedaran ;)


Alhamdulillah, bersyukur dengan nikmat rezeki yang ALLAH kurniakan.

with love,

For further info n details, pm/wassap

Laila 

www.myclagroup.com

No comments:

Post a Comment