Mar 3, 2015

Aku nak berhenti kerja ke x

Sebenarnya kalau boleh x nak tulis benda yang sedih2, x ada motivasi dan yang kalau korang baca pun rasa tak ada faedah... Kalau rasa sedih pun, cuba sedaya upaya biarlah orang tak tahu... kalau entry ni buat orang sedih, down, then maknanya im guilty!! sbb buat org lain sedih.. tskk tskk…menyebarkan aura negatif..

okay, after not working for a year.. yes, a year! x percaya ka?? i start kerje dgn ICT company.. sekangkang kera je dr rumah jijie.. =) tapi after few weeks i rasa mcm x boleh nak co-op dgn environmentnya.. the colleagues are sgt best and cheer up.. but, what i mean is satidfaction kerja.. i rasa lost.. i xtau ape yg i buat.. mcm buat bende yg xde hala tuju n no reference..kalau ikut hati nak je resign on da spot sekarang juga n sepatutnya sekarang mengarang resign letter.. Bukannya sibuk mengarang entry blog lagi.. mihmihmih

at the same time, my x boss offer kerja dgn skypark.. im going to say yes!! at last i boleh lari dari sini. tp... i sayang dis compnany environment, the staff, the colleagues and the momment with themm.. =( oohh no!! emositional part has come.. omnomnomnom... 

im thinking n still thinking n thinking.... 

lets do what i should do.. consult with parents and fellow aunties & uncle.. and yes, after a lots of pro n cons, discussion, comparison.. i'm dafting my resign letter..  im leavingg..babai fana, pika, nad, kak jarina, adawiyah, kak ayu n etc korang we'll be missed.. maybe i wont get this kind of people in my new workplace but im sure that i dapat back to my satisfaction.. insyaAllah

i kerja genap 2 bulan.. n im leaving the company, what a short period isn't? people may say lots of things.. tp as long as i tau n happy dgn my decision that should be fine.. doakan i dgn kerja baru okay.. 

nota kaki : dis friday is my last day.. =)


No comments:

Post a Comment