Feb 25, 2015

mer mer

andainya mer mer tahu how much mommy rindu mer mer...


Feb 16, 2015

hikmah kehilangan =)

Apa hikmah Allah ambil/tarik/hilangkan sesuatu yg kita sayang?




“Sebab Allah nak tunjukkan yang tak semua benda kita sayang tu milik kita.”

Tapi sebenarnya, benda paling perlu untuk kita ingat dan fokuskan sesutau yg perlu kita tanamkan dalam hati dan kehidupan seharian..‘Hikmah kehilangan sesuatu yg kita sayang adalah supaya kita belajar untuk meletakkan kebergantungan hanya pada Allah’

Looking back.. further back through my daily life, im totally depend son others.. contohnya, bila i x cukup duit i ask from my mom, bila sedih cari mak or anaybody yg i comfy with, bila putus cinta (way behind) cari bff nak cite, bila happy cari kawan2 parrttyy (#eh =p x la  party sgt, tp mkn tempat best la kan?) bila rasa gewan hummer n etta comel sgt, borak2 dgn die n picit2, cium2 dgn gewamnya sampai dieorang lemass.. haaa, mcm tu la contohnya.. kita da get use berharap pada others and at one time, bila Allah tarik nikmat tu.. damm!! u feel lost, rasa mcm its not fair, why its happen to u n yadaa yadaa yadaa..

i was cryin like hell i tell you.. but, i sedar that hummer akan masuk syurga as that janji Allah untuk all the animals.. the'll q to get to heaven insyaAllah. dis few day/week i do admit yg i was too emosional effects loosing hummer =(

despite of all that, yg bagi i 'hummer' dulu my supervisor, but its actually dr Allah.. Dia Yang Maha Memberi, Yang Maha Mendengar tu pun Allah. Che Maznah tu as medium perantaraan je. Kalau betul kita hanya bergantung pada Allah, kita takan sedih bagai nak giler, bila sesuatu yg kita sayang tu pergi dari kita.. Sebab kita ada strong faith yang Allah tetap ada untuk kita.. Allah takkan pernah hilang..  dan tempat bergantung kita takkan pernah hilang atau kurang.. =)

im grievin, yes! tapi biarlah kesedihan itu berpada-pada.. & for me, bila kita selalu mengajar diri untuk tidak terlalu meletakkan pengharapan seratus peratus pada bende/bende sekeliling, kesedihan itu tidak akan berpanjangan dan dapat di kawal.. wallahualam..

nota kaki: mommy always love mer mer.. #hugs 

Feb 14, 2015

RIP Hummer

the last time i saw hummer was friday eve while i balik kerja n he was chillin under the rambutan tree looking at me.. dat was weird, sbb selalunya die akan sibuk nak masuk dlm rumah n makan.. but, i was in hurry sbb havin my menstrual.. masuk dlm, mandi then when i start looking and calling his name.. die dah x de.. i tot die pergi clubbin somewhere but still dlm hati berkata2 manalah si mer mer ni pergi..

After a week, numbers of responds from others yg baca poster n flyers kucing i.. at last i dapat satu wassap dr somebody.. He's found hummer!! im so happy ya Allah, akhirnya Kau temukan aku semula dgn hummer..

but, it does not stop there...

He did gave me his home address, less than 100m from my current house.. dat noon, im having my outin withd x jijie, wan and aida distribute flyers.. then pergi lunch thus after that we back home for solat zuhur.. after solat zuhur, we headin to that guy house..

it was not a good news for me.. yes, he found hummer but its hummer's body.. =( ull get me rite? dat man found hummer's body around 9 - 9.30 pm.. hummer was hit by motorcycle (probably) as xde major injured.. his mouth was bleeding and i guess his neck patah kot.. poor my baby =( i was soo sad and was cryin all the way from my house to his house.. n die pon show me the picture yg die captured to proof that.. hes very sure that the cat was someone sbb the cat was so cantik, big and u no..

im grieving rite now.. hummer is my 1st baby.. its hard to loose him, mcm cepat sgt die pergi n leave me.. i still terbyg2 muke die pandang i dat evening.. mommy minta maaf sbb  xpanggil mer mer masa tu.. mommy harap mer mer maafkan semua salah mommy kalau mommy suke picit2, hugs and kissin u while u x redha.. how much mommy syg mer mer and i do hope u'll rmember me.. although Allah dah ambil nyawa mer mer, ull always be in my heart insyaAllah.. ull teach me so much about being a good mommy to u, person, daughter and resposibility.. mungkin, setakat ni jer jodoh mommy n mer mer..


nota kaki: etta is missin u, she did lost her appetite and mcm byk termenung.. although mer mer xde dgn mommy lagi, mommy harap mer mer dapat doakan mommy dpt jaga etta baik2..



rest in peace my dear baby 8th April 2012 - 6th february 2015


Feb 13, 2015

Salam takziah dunia islam TNGA

kehilangan ulama islam kesayangan..

 Tuan Guru Haji Nik Aziz Nik Mat



nota kaki: syurga tertinggi tempatmu insyaAllah 

Misi mencari HUMMER.. =(

Masih dlm proses mencari "hummer".. dah seminggu hummer x balik rumah. Sebelum ni die pernah hilang 3-4 hari n masa tu pon i dah macam org giler cari die.. normally die akan kluar pagi2 waktu kita sebok nak pergi kerja, petang bila kita balik, die dah tunggu depan pintu n x sabar2 nak masuk.. lepas isya dlm jam 10-11 die kluar balik n balik tgh2 pagi dalam jam 4-5pagi..  i slalo la cakap dgn die, knp la mer mer ni suke sshkan hati mommy, kluar balik lambat.. kalau weekend , die jarang kluar sbb die tau i ade kat rumah.. n another things sbb die x suke panas..=(


satu lagi perangai die ni, die hanya makan makanan die.. even bila i letak wetfood die jarang2 nak makan.. boleh kira seumur hidup i dgn die boleh kira berapa kali die nak makan wet food tu.. die hanya tau makanan favourite die RC persian 32 jer.. kalau balik tu mmg sbb nak makan.. ni, sampai sekarang x b alik2 lagi, ntah makan ke tidak? tido mcm mana.. dahla mer mer tu x tahan panas..


i've no idea where;s hes been.. tp hati kuat rasa yg die dgn somebody.. dah berhari2 jalan2 cari kat dlm taman.. tampal poster.. flyers.. tp x gibve up lagi cari mer mer.. exceli dis month due date ubacacing n kutu die.. x sempat lagi bawa pergi vet..


i harap sgt, kalau ade org jumpa, please pulangkan hummer balik.. x kisahla sihat ke x.. i misss my son soo much!! cepat balik tau hummeer.. mommy always miss and waits for u.. mer mer 1st baby mommy.. kerama mer mer, mommy nangis every day.. berkali2 setiap hari kadang2 kat opis pon nangis..



nota kaki: mer mer, please be home!!  mommy & etta miss u sooo much

Feb 10, 2015

hummer =(

mer mer.. mana mermer pergi??
 please back home..
mommy rindu hummer sgt.. =(






nota kaki: mommy rindu ni! please backkkkk =(

Feb 8, 2015