Jun 23, 2014

Give up or giveup?

Almost 8 bulan x kerja x tau nak ckp mcm mn.. People may look at me n say, u x cari kerja ke? U x follow up, kne follow up kalau x dieorang x tau.. Well, mcm2 dgr org ckp.. Tp diri i sdiri? Tipulah kalau ckp x call, email n follow up.. Tp mungkin mmg bukan rezeki i lagi.. N i percaya Allah SWT nak uji.. Selama ni, everything was fine, jrg ada masalah sampai mcm ni.. Dr start habis blajar everything wass smooth for me.. Malu x payah cerita..

My study dah final sem.. Doakan semuanya settle. Yup, x kerja org ckp bolehla focus, vut hey without work ur head is too heavy to think all sorts of that.. Otak i mcm berserabut, selirat x tau nak buat apa.. Fikir parents, hutang2, loan rumah, kereta.duit belanja pon harap org.. Sakit, perit tu tuhan je yg tau..  Duit sgt sempit, minta ayah, pak besar bagi, jijie tanggung mkn minum n menunpang.. Tapi x pe, i doa semoga i dapat kerja insyaAllah.. X tau nak ckp sakit die mcm mn. Kdg2 menangis sendiri terpikir mcm2 tp bila fikir baik mcm buang masa n tenaga tp tulah lumrah hidup especially perempjan mcm i.. Setough mana pon i cube nak senyum n tahan ttp akan jatuh jugak.. Rs mcm useless sgt2.. 

Hati ? Berbolak balik tahap x tau nak explain mcm mn sakit n x kuatnya.. Tp hati tu jugak yg buat i kuat sbb everytine i fell down, akan ada suara lain dr hati yg akan try tuk tabahlah.. Kuat lailatul munira!! Dugaan tu Allah bagi tuk org yg mampu je.. So bertahanlah selagi mampu n kalau rasa x mampu pon selalu ingat ada org yg nasib lagi susah dr kita.. Ibu slalu pesan😓

No comments:

Post a Comment