Apr 10, 2014

Judgement

Ukur baju di badan sendiri kalau x mampu x perlu beli or make it as ur commitment.

Dah beli, then regret😓 Same case bila ade duit, mcm2 bende nak beli or buat tp x fikir whether are we afford with all those? Then, bila dah beli n surely da money will reduce and there u are, start complaining (not da worse if u can express in a good way) but when u start to fefeeling marah marah, org ckp or tegur pon x nak amek tau💆 apa point nak bising to others kan? 

Well, x semua boley layan u mcm tu. Fikir, org laen ada perasaan jugak n sometimes org yg mendengar tu bukanlah drpd kategori beruntung mcm awak yee.. Dont be so selfish. Maybe u rasa diri u susah/byk dugaan but have u ever think of people outside.. Theres people who suffer more than u may expect. Suffered emotionally, physically, pshycology or sometimes dey might hide it from us.. They might be smile 😃 outside, but in the inside 😣 wallahualam..

Im not dat good thou, tp mmg kne evaluate diri sendiri selalu. I guess that everyday. Simple example, bila kita masak, jgn kumpul pinggan kotor byk2, bila ade free time in between cooking stage u may wash it sikit2. At the end, x la stressout dapur mcm tongkang pecah😲 lepas tu nnt mood mesti lari n hairwire sikit jd gile nak wash all the dish.. I hate that! Nmpk x relation dr apa yg i ckp ealier, jgn tangguh n use time/things/money wisely n jgn nnt sbb kita other affected.

Nota kaki : x de kene mengena dgn yg hidup ataupun mati. Dun get too emotional n always think org x suke kita. Positivity will increase +ve aura so be +ve towards others 😘

No comments:

Post a Comment