Jun 25, 2012

syukur

A devout Muslim women have never felt lonely

because the presence of God is closer than her own veins

Jun 23, 2012

kasihan

Diam--dia lemah.
lantang--nampak salah.
mesra--dia sundal.
pasif--suami gatal.


kahwin--"bila beranak?"
tak kahwin--pasti digelak.
berzuriat--xcukup sempurna.
tak berisi--lagi dikata.


berhijab--tak cukup labuh.
tanpa tutup--lagilah heboh.
setia--dimadu sana sini.
curang--dicanang keji.


terlalu cinta--dimain2kan.
terlalu berjaga--dimarah2kan.
sering nangis--rimas selalu.
mata kering--dipanggil batu.


orang mendosa--yang salah perempuan.
bila pahala--lelaki diagungkan.
buat betul--pelbagai dipersoal.
buat silap--sekampung berbual.


nota kaki : aduhai--kasihan perempuan

Jun 18, 2012

carbonara

Im cooked cause im stressed.. Tq to thise yg makan my spagetti nyum nyum.. Mengantuk sbb besok mau pergi key ell.. Pai pai.

Jun 15, 2012

Duckling?

with a bit help from sweet little friends now i can smile.. But i'm still dat ugly fat duckling i guess.. But who cares as one fine day i'll be the white swan isn't it?? Bdw, thank again to the bad bugs 😖

I feel like going to washroom now n enjoying my yayak tapi mcm x nak yayak at office.. Pemalas punyer perempuan kan?? Ayoyoyoo.. Tapi lapar mcm mana??

continuously call ibu n mak n mengadu itu ini mcm x jumpa bertahun padahal every week balik melaka okeh!! N once i start complaining ibu just play her role ~ Listening with no bored 😳 kalau i la, ibu cite baru nak masuk 2nd paragraph i dah pausekan n suh bg conclusion, potong betulkan?? Lol!! Tq 4 being here ibu n mak!! Ateh sayang kamu!!❤😚❤😍❤ sampai lemas!!


Nota kaki: u start to fall down when u start to give up!! So, dont give up ladies 💊(mkn panadol lepas tu bgn mesti lupe) untunglah kalau boley mcm tu..

Jun 14, 2012

Intebiu lagi?? Owh mai 😓

Arini ada interbiu... Doakan yg terbaek to happen!!! Tq pd minah hume ni yg sudi tmn saya lunch n lepak opis die... N tq juga bw perg mkn strawberry field cafe yg nyummeh itu!!! Wish me luck semua ❤


nota kaki: nasi grg td sgt nyummeh kot 💓

Jun 13, 2012

Crap!!

Down, dat just suits me now!! U know what i think hurts me most? The facts that ive been replaced n no matter what u did it wasn't enough.. I've no regret but i miss us.. don't get me wrong bestfren, I dont mean us being together as i noe that Allah have planned everything for a reason, i mean like i miss u being so close like our kids, teenage and study life.. Telling each other everythings with no doubt n worries.. 😣

Jun 5, 2012

malas

Malas berbunyi, malas bergerak, malas response, malas semuanya.. 😷

Jun 4, 2012

menghitung hari

sangat lama x bercerita pasal diri sdiri.. Tp mcm x da masa, kehulu kehilir mengaudit org., kesana kesini cari lecturer, siapkan asiment.. Hidup tanpa masa kosong.. penuh jadual padat dalam diri.. Kemana keseronokan x aku tau.. hilang mengjauhi sampai aku pon x pasti apa yg dibuat btl atau x..

Jun 1, 2012

wana - wani!!!

Pemakaian warna mengikut hari pula membantu menyerlahkan penampilan seseorang. 

  • Warna putih elok dipakai pada hari Isnin kerana ia mengandungi rahsia roh yang melambangkan kesucian bagi memulakan kerja pada minggu tersebut.
  • Warna merah jambu dan ungu pula sesuai dipakai pada hari Selasa di mana ia menggambarkan kasih sayang. 
  • Hari Rabu sesuai berwarna biru yang menggambarkan kekuatan vokal dan jika anda ingin mengadakan sebarang temu janji, elok diadakan pada hari Rabu.
  • Warna oren atau kuning pula katanya mampu merangsang bahagian perut dan ia sesuai dipakai pada hari Khamis 
  • Hari Jumaat = warna hijau. 
  • Hari Sabtu digambarkan dengan penyucian darah dalam tubuh badan melalui warna merah 
  • Hari Ahad sesuai dengan warna hitam.



tapi, tau x pilihan2 warna 2012?? trend warna 2012 ni lawa-lawa,  mana pilihan yang korang suker ek…kalo ikutkan  saya semua nyer lawa..untuk dijadikan tema warna baju raya  tahun 2012… Warna pink cabaret tu cam cantikkan pastu dipadankan ngan warna biru takpun warna lilac dan Margarita tu sweet sesangatkan….kiter berangan dulu ek pastu baru gi mencarik kainnyer, kat masjid india tu…


haha trend warna  2012   ni boleh gak dijadikan warna tema perkahwinan (kalau nak kawen dah la) tak ketinggalan warna tema rumah tahun 2012 (kalau rase byk duet berguni2 nak cat rumah la)


nota kaki: saye suke color block!!