May 14, 2012

My Perodua Story!!

i found sumthing interesting masa jalan2 kat website perodua!!!  

kite dah tulis pasal katak itam kite dalam tu..
*
*
*
*
*
Aku mengenali katak itam masa umur aku 22.. masa mula2 ayah n ibu bagi katak itam pada aku, aku rasa kecewa  sgt!! Tau kenapa?? Sbb expect dapat kereta laen... dan sejak hari tu bemulalah hari2 sebagai tuan si katak itam... Hari2 yg dilalui sgt ceria n gembire sbb die adelah sgt memahami (dalam erti kata laen die adelah sgt jimat!!!) dgn minyak yg sgt berbaloi2!! Owh aku mula jatuh hati dgn si katak itam.. lebih menyeronokkan bila kawan serumah pon berkongsi rahsia yg sama, tapi die pakai katak orange *_*

 bdw sebelom kehadiran si katak itam lg, memang aku pergi kelas tumpang si katak oange tu pon!! So, kesimpulannye hidup aku memang dikelilingi oleh katak2 yg berwarna warni!! *lompat2* x lame lepas tu best friend saya pon dibelikan katak itam jugok!! Tp die ni kes laen sikit sbb die dapat special edition (naseb bdn, rezeki org kan??) Dan sejak hari tu sehinggalah sekarang hidup aku dipenuhi dan ditemani sikatak itam.. kemana2 jer dgn die.. Perlis, Singapor, Terengganu owh merata Malaysia la die bejalan!! 

Pernah sekali saye telah menyebabkan si katak ilang bibir yg gojes.. kesian kot!! Terpaksalah aku menghantar die ke spa semat2 nak bagi bibir die mungel balik seperti biasa.. kecian tau, x pasal2 kene buat operation tukar bibir.. (saya janji x bg awak sakit lagi ye sikaktak itam) N hari ni aku dgn bangganya mengakui tanpa ragu2 aku mmg menyayangi si katak itam.. comfort sudah pasti!! Ape lagi yg aku perlukan disaat merayap2 kalau bukan si katak itam... 


Foot Note: Katak itam @ Myvi M** 9***, saye adelah sgt menyayangi anda!!!
 

No comments:

Post a Comment