Feb 20, 2012

sharing

Di tepi sebuah pantai ada banyak tapak sulaiman yang terdampar dibawa arus ombak. Seorang anak kecil berusaha mencampakkan kembali tapak sulaiman itu ke laut, bagi memastikan ia terus hidup. Seorang lelaki tua memerhatikannya lalu berkata,

“Buat apa kamu campak ke laut? Kamu tidak akan mampu mencampakkan semuanya ke laut. Ada beribu-ribu. Buat penat kamu sahaja.”

Anak kecil itu terus tekun dengan kerjanya sebelum memandang lelaki tua itu.

“Memang saya tidak mampu, tetapi setidak-tidaknya perbuatan saya ini bermakna kepada seekor tapak sulaiman ini,” kata anak kecil itu sambil mencampakkan tapak sulaiman di tangannya ke laut.

Itulah hidup kita manusia, memanglah kita tidak mampu berbuat baik kepada semua perkara, tidak mampu berbuat baik kepada semua manusia, tetapi tetapkan dalam hati bagi terus berbuat kebaikkan. Setidak-tidaknya, akan ada seseorang yang melihat tindakkan kita itu bererti kepada dirinya.

Nota kaki: sharing =)

Feb 13, 2012

burning candle & melted wax

hurm.. where should i start?? ade org kata kalau kita nak lupekan sesuatu yg pahit tu, all we have to do is just let it go. tapi, selagi die ade dlm hati, otak, bdan (boley ke) atau memori kita pastilah dan haruslah sgt susah nak dilepaskan, dilupekan dan dihilangkan.. penat mengeluh setiap saat, minit, jam, hari.. berganti minggu, berbalas bulan & bertahun selangnya.. Yes!! mmg untu melupekan, tp hati? my mom once said, its funny how ur heart can't lied to you, but ur brain can easily change..(qoutes by mummy) again, i'm writing this bukan nak mengingatkan jauh nak mengharapkan die dtg balik.. cume nak melepaskan yg spetutnya, x tertanggung dek hati +_+

Most of us agreed that first mmglah sgt susah nak lupe.. yes i do admit!! mizi (but its not about mizi now) was the first n it takes me 5 years before i can start to fall again (fall again, ko nak fall ape suke hati ko la, gile hebat aku!) lol its funny how our life turns we up n down out of no where...so sudden!! once we're at the top and tibe2 we could far down below...the best most funniest moment is when we fall in with the most unexpected person (mule2 x suke then tibe2...well, u noe #_~) at the most unexpected time =(... quite hated it but at the +ve sight, that is life!!

-ve sight will always chase you, but its how your we judge the things!! +ve will never reflect without pure heart, good attitude & bright thinking!! xoxo

foot note: even the time sgt2 la sekejap... tp susahnya nak hilangkan dr hati.. owh, tuhan je tahu -__-

Feb 3, 2012

Feb 2, 2012

symptoms part 2!

symptom flu adelah maseh melekat dgn jayanya... i dun noe when it will go go away!!! syuuhhh!!! syyuuuhhh!!! ayoyoyo tp ape yg pasti, i akan perg cameron dis saturday n surely my flu, sneezy nose n watery eyes akan folo!! sgt x best bercuti dlm keadaan begini!! owhohoho.. apela mau jadik? nak bersin haacchumm hacchhumm ribu ribu kali.. otak jadi lembab, muke jadi ketat, mulut jadik bisu.. luckily tgn masi boley menaip dgn jayanya.. pheeww~ panjang kan?? (ayat mestila exaggerate kan?)

malam besok si nanai nak balik semenanjung tnah melayu.. owhohoho pasti aku kene amek kat airport kan?? memang muke aku muke airport kan?? nai, sile belikan aku famous amous yg sedap tu before kuar dr terminal building (mest mintak hadiah ok)

nota kaki: hujan lebat n seremban adelah banjir!!!

Feb 1, 2012

symptoms

I've been sick for about a few days now... I've taken paracetamol, benadryl, triprolidine, loratidine, bena expectorant (for my cough) and antibiotics (unknown name) but i still haven't gotten better and feel the same.

I've got runny nose, sneezing spell, and a sore, itchy throat (with a white spot on my tonsils) and nausea effect. I do cough, have a little fever, itchy/watery eyes, etc. Just those symptoms I named before.

I don't think I have step throat and I'm not sure if it is allergies. I'm a little bit surprised that these symptoms didn't stop even i've taken this medicine at about 3-4 days.. Should i go and perform other check up?? n yes i'm so no feeling well coming to office doing work with this symptoms -_-