Aug 23, 2011

Hurm..sekejap je dah 23 hari berpuasa. tak lama lagik raya la pulak. so, next week adelah wajib untuk balik ke kg masing2!! jgn nak sebok2 keje rajin n x cuti. Tq jugak pd company yg bagi off record cuti on 29th August, jimat cuti tahunan saye kan?? So, monday leave akan dianjakkan ke monday lagi satu la, sungguh lama cuti raya kan??wuwuuwuwuu.. duet raya maseh mampu dpt ke?? ayokk!! #pingsan

Da lama jugak x update blog gune desktop office nih.. selama nih duk update via handpon saya yg canggih(yg asik nak hangtuh) tu la.. send via email jerk.. waa.. dunia di hujung jarijemari ku yg runcing kan(mcm jejariruncing pulak dah kan) tu laa,alkisahnyer rindu nak menaip kat keyboard yg besar ni ha.. kalau x selama ni duk taip kat handpon kecik tue.. jenuh jugak nak habeskan satu perenggan.. haaiiss..

lagi ape lagi nak tulis ni?? hahahaa, x tau ape lagi nak tulis pulak kan?? mari sambung buat kerja. Kerja yg bertimpa2 ni x diherankan pon, mood raya punyer pasal..apelah naseb kertas2 diatas meja ni, kalaulah kertas2 ni boley berckp ade yang die marah kiter.. x abis2 review, bilalah nak dsiapkan??

Nota kaki: raya, nak pakai baju aper???

Aug 21, 2011

Slmt berbuka!

First time berbuka sorang2!! Sgt x best sbb x da kawan mau borak2.. Uwuwuwu.. While eatin dis i just perform my prayer! Slama ni mkn dlu bru solat, tp sbb x nak org nmpk mcm loneliness sgt2 kte solat la dlu... N y x ptt ble i order dis couple plater sdgkan sorang2 je.. Mmg nafsu sungguh.. Miahahaha.. Tamak, tamak.. Kte tgk how long do i take to finish it.. Owh,bdw my brownise x sampai lg.. Da x mcm manusia dah kan! Babai love's!

Aug 16, 2011

Home made!

Slmt berbuka semua! Tp sy x puasa arini.. Hahaha.. Bdw, k.yong yg bg ihsan ajak makan.. First time update gmbr mkanan sempena berbuka.. Ok,nak mamam.. Pai pai

happy burthday!!!

When one door closes, another opens

but we often look so long and

so regretfully upon the closed door

that we do not see

the one

that has opened for us.

nota kaki : xoxo ;)

Aug 15, 2011

FW:

-original message-
Subject:
From: lala_munira86@yahoo.com
Date: 15/08/2011 9:57 PM

Ateng day 2!! Agagaga =)

Aug 12, 2011

Idam mengidam..

Uuuwuwuwu.. Dr sblm puasa im craving for dis butir nangka! And yes at 12 ramadhan bru dapat makan!! Agak lmbt bru dpt tp sgtla gembira owh yg x terkata.. Agagagaga.. Chedapnye! Besok cik perari nak bg lg! Bdw, arini ai beli dkt bazar je,tp sgt satisfied.. Mmg terbek kot! Pheeww.. Im flyin on air... Nak mamam lagi.. Pai pai..

Sy rendu budak nih.. Blela dapat jupe dia kan? Dis week wont be home as i register my muster @ shah alam.. Medical checkup done yesterday! Yippie!! Smgt btlkan ai nak bljr ni.. Ngee =) tp penat x? Lg susah mau jupe si jantung manes aii.. Wuwuwu.. Hurm, en bff dah perg umrah la smlm.. Slmt perg n balik, n tlg2 n tlg2 sampaikan salam sy pd rasullah yup! Did he read dis? Haruslah x kan! Yucks =_= doakan murah n mudahkan rezeki,jodoh,belajar,kerja juga.. Amin ya rabbal alamin.. Adli botak blik umrah yet i like! Bold is beautiful aite? Pheww.. nota kaki:jodoh?uwuwuu.. Penat nak jwbkan?

Gayat!

Testing2!

detached

should it be or not??
aku pening, pusing, pikirkan ini..

nota kaki: jadi atau tak??

Aug 10, 2011

meanwhile

hati x ikhlas
jujurkah??

mulut kata ini..
hati berkata itu..

kaki berlari kesana..
hati kekal disini..

rimas??
bosan??
sekeliling tak membawa perubahan..
harus diluahkan??
kemana??
dimana??
siapa??

bergiring ke kanan..
dikiri memanggil.

laut, sgt tenang difikirkan..
sgt jauh diperlihatan..
melangkah kaki melamgkahla jua hati..

nota kak: meanwhile writing this, kepala pulang menjengah jantung hati..


Aug 6, 2011

precious ramadhan

currently @ melaka homey.. at last!! home sweet home *relief* firts day of berbuka with my ibu, aunt n daddy!! hurm, drivin alone using left handed is not as easy as i tot tapi i berjaya reach melaka within an hour juga.. seems like tgn yg saket x efect speed as my kaki tekan minyak tu mcm biasa je kan.. lol!!

sekejap je dah 7 of ramadhan kan?? n besok my super duper cutie jantung manes will be home!! i miss him soo much *_* tapi dgn tgn mcm nie mesti ibu x bg aii pergi fetch him at the airport! sure kene duk rumah la!! huh.. wat the boring la kan??

so, malam ni mcm boring?? merengek2 nak keluar!! should i call or text anybody.. to being honest, i wanna have a night out yet i tatau mau ajak sape.. kkrrroohhh~ hei mr bestfren, i text you because I miss you. When I don't... I'm waiting for you to miss me... susah ke nak text kite??

foot note: text la kite.. text la kite.. x ingat kite ker!!!

Aug 5, 2011

sakit!!

yet my right hand still not in a good health!! its swollen gettin bigger at night even im taking the ubat that im suppose to take.. hurm,quite hard using left hand doing everything as im a right handed gurl..

in doing xray and blood test(again) for today.. the doctor ckp nak tgk ade differ x darah between 2 days.. ade beza erk?? (x tau sbb im not learning biology at all) n now im waiting for the result..bbooorriinngg!!! gggrrrrr..

foo note: my hand was big, reddish_blueish, itchy,blaa...blaa...blaa...

Aug 3, 2011

wordless wednesday!!

otto-san

i'm not looking for someone who has everything
i'm looking for someone who sacrifice their time & spend it with me

foot note: what am i searching for??

Aug 2, 2011

hikayat seribu malam

Ya-Rabbul Ariffin Tuhanku seandainya telah kau takdirkan dia milikku, tercipta buatku, dekatkan lah hatinya dengan hatiku, tetapkan lah kemesraan antara kami agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin dan Tuhanku seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini, ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih, seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku, bawalah dia jauh dari pandangan ku, luputkanlah dari ingatan ku & peliharalah aku dari kekecewaan...

Ya Rabbul Izzati serta Tuhanku yang Maha Mengerti berilah aku kekuatan melontar bayangannya jauh ke dada langit hilang bersama senja nan merah & gelap pekat awan agar aku bisa bahagia walaupun tanpa bersama dgnnya

Ya Rabbul Quddus dan Tuhanku biar sekuat mana aku menyintainya aku pohon agar kau lenyapkan perasaan ini sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku, gantilah yg telah hilang & tumbuhkanlah kembali yg patah walaupun tidak sama dgn dirinya

Ya Rahman Ya Rahim tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya selagi tidak melebihi kasihku padaMU,

Ya Allah ya tuhanku, pasrahkanlah aku dengan takdirmu sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan adalah yang terbaik kerana Engkau maha mengetahui segala yang terbaik buat hamba Mu

Ya Allah cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku dunia dan di akhirat, dengarlah rintihanku & jangan engkau biarkan aku sendirian di dunia ini mahupun di akhirat, menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran, maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redhai & kurniakanlah padaku keturunan yang soleh....

Nota Kaki: padamu ku bersujud.. amin ya rabbal alamin.. salam ramadhan muslims