Aug 6, 2009

: : di hati ini.... hanya tuhan yg tahu...

tue je yang leh aku ckp kan... x tau nak xplain mcm ne dah... nak ke x nak ke... suke atau tidak...antara dua.....huhuhuhu...sshkan lau mcm nie...=(

: : lihatlah: :

pabila ku lihat ps3 itue... =p
ku nampak duit ku yg telah terbang...hukhukhuk...
tp nak wat mcm ne, ia telah pun diletakkan cantek di living room di bwh rak itu...huhuhuh....


i manage 2 snap i picture ms die nga kusyuk main dat ps3, tp pastue i kne mrh sbb kuar flash n lagu2...camera sape la yg ade flas lagu2 tue kaN??? hikhikhik... n gambar ini diambil menggunakan sony cyber shot t90..alaaa...da latests camera yg nipis tue... hikhihik...12mp jew...so x la sechumel lau gne dslr camera itue....

semoga ko berbahagia dikku...hahahaha *ayat sedey tp cover....
wi2...wi2...

Aug 5, 2009

: : dari hati ini..: :

hikhikhik...waaa..mari tersenyum kelegaan bersama2.. akhirny duit ku terbang jua...muahahhaha...tau x g mane?? blikan my adik ps3 yg dia idam-idamkan selama beberapa bulan kebelakangan inie...maka dgn itu hancurlah harapan ku utk membeli kamera berkuasa tinggi yg aku idamkan itu...jom gelak lg.... sedapakan ati lah...so, terbanglah duit 1800 itue.... moke cine lelaki yg x berapa comel itue senyum mcm kere dpt bunge...

ade ke patut die bg kurang 60 hengget jew..bg la kurang byk2 sikit...kedekut tul!! tp x pe la...tu je yg die nak bg..i pon mls nak hadap muke cine tu lm2..nnt lg byk mende adik aku yg "comel" tue nak tambah...comel ke??? hahahhaha.. baik x saye??? baek kan??? sy la contoh kakak yg solehah itue.. mesti semue adik nak dpt kakak mcm saye kan?? hahahahahh...*nie still nak sedapkan hati tau x!!!

tp,dr +ve site, die je adik i..so, x kan nak berkire?? aku mesti la x reti nak maen mende alah tue... sbb terbeli ps3 adelah kerana psp3000 die ilang, so truslah dblikan je yg up lg... wi2...wwi2...**ade sape2 rase nak jd adek saye ke??** mesti ramai kan??? hahahahhaha... i noe... i kan kakak contoh yg baek...

k lah, i nak join die men mende tue...so, dilain post lau dpt amek gambar adek ku itue, sy tunjuk k mende tue...*adek aku nie alergik ngan kamera, so ssh sikit nak mek gambo die... silap2, ko kne penumbuk sulong...

nota kaki : mlm nie 15 syaaban maka genaplah 16 tahun pemergian arwah nenek saya ke alam barzah, sama2 lah kite doakan kesejahteraan arwah di sana... amin~~~

Aug 3, 2009

: :bad feeling: :

im sad...sad yg sgt2 till i x leh nak ckp, n i x leh nak bgtau others, so it make me more sad...y it happened could be da best ques to be ask in any situation... y?? hah!! susah soalan tue, nak salahkan takdir?? x~~ nak slhkan keadaan, mungkin la.. hah, but y it occurs, da ques keep pestering u sampai bile2.. im always dreamed...i ada happy family...tp reality nyer?? tuhan je yg tau, i cukup semua tp still ade yg x cukup dlm ati i.. i nak sgt rasa hidup dlm fam. yg sgt bahagia..*ade x 1 happy perfect fam in dis world skunk?* hahhaa...mungkin soalan tue ade yg akan jawab yes,..and ade yg akan jawab no..tp i akan jawab no...sbb setiap kali we hav dat perfect fam speacially in malay*mesti ade org yg jeles..sshkan org yg mcm nie...x leh tgk org lain happy....ape bile org lain happy, die dpt prob ke?? x cukup ke dgn ape yg die ada dlm dunie ni?? hah??? jawab la pempuan tue!!! oopppss!! emo sikit... tp, i cume ada die sorang je, tp nape die jd mcm tue?? i tau nape n i x slhkan die...tp kenapa org tue buat mcm nie, mayb ade org x fhm ape yg i bebelkan nie, tp i kisah...i x tau nak ckp dgn sape skunk nie.. so, i tulis...n sumtimes i just hope yg die pergi jumpe tuhan cepat2, at least die x kan sshkan org lain n die pun x sshkan diri sendiri sbb org yg jahat tue...bukan nak doakan keburukan , tp i terfikir mcm tu sumtimes...bg pihak org g jahat itue, sedarlah diri awak tu dah tue, sepattnya dekatkan diri dgn tuhan bkn dgn syaitan ok!! jgn buat jahat pd fam. org lain sbb u xtau ape akan jadi pd anak cucu u...=(
so, my ****, i really hop eu akan berubah 1 day, even if i x kan pernah jd ur best ***** in da world, tp i nak u tau yg u always in my heart ok!! i ade u sorang je as my **** so i dun wanna loose u, sbb x de ape yg dpt replace u in dis world.. =/ im alway pray dat u could change, maybe not now, but sumday..=)sumday dat illl hav 2 wait for too long...huh...tp,dat changes could bring lot of changes in our life..hopefully..

Aug 1, 2009

: : wedding : :

so.. back in melaka.. ape lg lau x g wedding o kenduri =) ...pastueble dah g sn ape lg??? mkn2...mkn n mkn...

mcm my mum said : laksa ni kurang sedap, kuah die cair, then ada salad jew, x de bawang hiris, timun n etc...
me : nak buta mcm ne, biasalah lau caterer, smue nak save buget kan???
buat muka x puas ati T___T

tp i mkn jew even x sedp, kunun2 lapar... amek byk... my mum x masak kat umah...
dah tue td ade nasi briyani gak, tp x nak mkn... kunun2 ns briani berat.. amek ko, putus selera betul la laksa nie... trus ilang selera nak mkn yg laen...

dah la de byk kuih muih .... hikhik...mcm2 kuih ade... dr yg tradisional sampailah yg termoden...hikhihik... ade kuih kesuie*betul ke ejaan nie??

ade agar2, ade kuih yg x tau nm, kerepek pon ade, onde2 buah melaka, bahulu n mcm2 lagi la...
x larat nak senaraikan kat sini...

almaklumlah kalau g mkn lebih dr satu umah... tp seyesly i x leh mkn sbb laksa yg x sedap itu...erkggg~~ hate dat feel...
kuih muih...yummy!!!! seb baek kuih die seda tau...i mkn kuih byk gak...hakahak...peduli pe org pandang!!! dah die yg jemput, so kite g mkn la puas2 kan?
kan? kan? kan? kan?????